Zupa porowa z pulpetami


Składniki:
    • 500 g mięsa mielonego u mnie z szynki
    • jajko
    • tymianek
    • majeranek
    • bulion warzywny 2 litr
    • marchew
    • 2 pory
    • pietruszka
    • pół selera
    • 1 ziemniak
    • ząbek czosnku
    • ser np. cheddar lub inny ulubiony ok 80 g
    • ewentualnie śmietanka 30 %
    • pieprz, sól, kurkuma
    • koperek
Przygotowanie:
Z wymieszanego mięsa mielonego, jajka, przypraw (tymianek, majeranek, sól, pieprz) zrobić pulpeciki. Do bulionu dodać czosnek, starte na tarce marchew, pietruszkę i seler, ziemniaka pokrojonego w kostkę oraz pora pokrojonego w paski. Gdy warzywa zmiękną dodać pulpeciki. Gotować ok 20 min. Następnie dodać ser ewentualnie śmietanę. Doprawić do smaku przyprawami. Podawać z koperkiem.
Smacznego:)  

Komentarze