Składniki:
- 500 g mięsa mielonego u mnie z szynki
- jajko
- tymianek
- majeranek
- bulion
warzywny 2 litr
- marchew
- 2 pory
- pietruszka
- pół selera
- 1 ziemniak
- ząbek czosnku
- ser np. cheddar
lub inny ulubiony ok 80 g
- ewentualnie śmietanka 30 %
- pieprz,
sól, kurkuma
- koperek
- 500 g mięsa mielonego u mnie z szynki
Przygotowanie:
Z wymieszanego mięsa mielonego, jajka, przypraw
(tymianek, majeranek, sól, pieprz) zrobić pulpeciki. Do bulionu dodać czosnek,
starte na tarce marchew, pietruszkę i seler, ziemniaka pokrojonego w kostkę
oraz pora pokrojonego w paski. Gdy warzywa zmiękną dodać pulpeciki. Gotować ok
20 min. Następnie dodać ser ewentualnie śmietanę. Doprawić do smaku przyprawami.
Podawać z koperkiem.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz