Składniki:
- 1 brokuł
- 1 marchew
- 1/3 selera
- pietruszka
- 1/3 pora
- 2-3 ziemniaki
- 2 ząbki
czosnku
- 3-4 łyżki śmietany
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- pulpety z ulubionego mięsa
mielonego
- sól, pieprz
- szczypta kurkumy
- koperek
- ulubione zioła
- 1 brokuł
Przygotowanie:
Do bulionu dodać starte na tarce marchew, seler,
pietruszkę oraz ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i por pokrojony w paski.
Następnie dodać umyty brokuł podzielony na różyczki. Na koniec wrzucamy małe
pulpeciki. Gotujemy wszystko ok 20 min. Po tym czasie dodajemy ser lub
śmietanę. Doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
Podawać posypane koperkiem.
Smacznego :)
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz