Zupa brokułowa z wkładką


Składniki:
    • 1 brokuł
    • 1 marchew
    • 1/3 selera
    • pietruszka
    • 1/3 pora
    • 2-3 ziemniaki
    • 2 ząbki czosnku
    • 3-4 łyżki śmietany
    • 1,5 litra bulionu warzywnego
    • pulpety z ulubionego mięsa mielonego
    • sól, pieprz
    • szczypta kurkumy
    • koperek
    • ulubione zioła 
Przygotowanie:
Do bulionu dodać starte na tarce marchew, seler, pietruszkę oraz ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i por pokrojony w paski. Następnie dodać umyty brokuł podzielony na różyczki. Na koniec wrzucamy małe pulpeciki. Gotujemy wszystko ok 20 min. Po tym czasie dodajemy ser lub śmietanę. Doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Podawać posypane koperkiem.

Smacznego :)

Smacznego:)

Komentarze