Inna zupa gołąbkowa


 Składniki:
    • 1/3 główki średniej kapusty
    • 400 g zmielonej wołowiny
    • duża marchew
    • pietruszka
    • 1/4 selera 
    • ok 2 litry bulionu warzywnego
    • torebka ugotowanej ulubionej kaszy( u mnie jęczmienna) 
    • 3-4 łyżki koncentratu lub puszka pomidorów
    • liście laurowe
    • ziele angielskie
    • czosnek
    • kawałeczek pora
    • sól, pieprz, cząber, tymianek, czosnek niedźwiedzi
Przygotowanie:
Kapustę dość drobno poszatkować, wrzucić do garnka zalać bulionem, dodać liście i ziele. dodać starte na tarce marchew, pietruszkę i seler oraz por pokrojony w paski. Wołowinę można podsmażyć na patelni ja nie smażyłam tylko bezpośrednio dodałam do wywaru. Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Podawać z kulkami uformowanymi z kaszy.

Smacznego :)


Komentarze