Składniki:
- 1/3 główki
średniej kapusty
- 400 g
zmielonej wołowiny
- duża marchew
- pietruszka
- 1/4
selera
- ok 2 litry
bulionu warzywnego
- torebka
ugotowanej ulubionej kaszy( u mnie jęczmienna)
- 3-4 łyżki koncentratu lub puszka pomidorów
- liście laurowe
- ziele
angielskie
- czosnek
- kawałeczek
pora
- sól,
pieprz, cząber,
tymianek, czosnek niedźwiedzi
- 1/3 główki
średniej kapusty
Przygotowanie:
Kapustę dość drobno poszatkować, wrzucić do garnka
zalać bulionem, dodać liście i ziele. dodać starte na tarce marchew, pietruszkę
i seler oraz por pokrojony w paski. Wołowinę można podsmażyć na patelni ja nie
smażyłam tylko bezpośrednio dodałam do wywaru. Gdy warzywa zmiękną dodać
koncentrat oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Podawać
z kulkami uformowanymi z kaszy.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz