Składniki:
- 1 kg flaków
- 2 małe ćwiartki z
kurczaka
- ok 500g pieczarek
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałeczek selera
- 1 listek laurowy
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- kilka ziarenek pieprzu
- sól
- świeży imbir
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2–3 łyżki słodkiej
papryki
- majeranek
- 1 kg flaków
Flaki ugotować z ćwiartką z kurczaka. W połowie
gotowania dodać starte na tarce o dużych otworach jarzyny, listek laurowy,
ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Posolić do smaku. Wyjąć mięciutką
ćwiartkę, starannie obierać z mięsa. Mięso pokroić i dodać do flaków. Imbir
zetrzeć drobno. Pieczarki pokroić w kostkę i dodać do wywaru. Dodać do flaków
imbir, gałkę, paprykę i majeranek. Doprawić pieprzem i solą.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz