Składniki:
- 400 gram suchej fasoli
- 1 cebula
- jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
- bułka tarta do panierowania
- 400 gram suchej fasoli
Przygotowanie:
Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą,
odstawiamy na 12godzin, żeby napęczniałą. Fasolę odcedzamy,
przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy
na niewielkiej ilości oleju. Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażoną cebulę,
jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą oraz
pieprzem. Z masy formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce tartej, smażymy na
rozgrzanym oleju na złoty kolor z oby stron.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz