- 27
krakersów
- 1 puszka
tuńczyka
- 3 jajka
- 50 g żółtego sera
- ok. 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki jogurtu
- mała
cebula
- sól,
pieprz
- 27
krakersów
Przygotowanie:
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać 2 łyżki
majonezu i łyżkę jogurtu, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Białka
zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać 2 łyżki majonezu, łyżkę jogurtu,
sól, pieprz, wymieszać. Żółtka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odłożyć do
posypania na wierzch. Tuńczyka odcedzić rozgnieść widelcem, dodać
łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu oraz sól i pieprz i pokrojoną w kosteczkę
cebulę, wymieszać.
Na talerzu ułożyć obok siebie, w kształt
kwadratu, 9 krakersów, wyłożyć masę serową, wyrównać. Przykryć następną warstwą
krakersów, wyłożyć masę rybną. Przykryć jeszcze jedną warstwą krakersów,
wyłożyć warstwę pasty z białek, wyrównać. Przykryć warstwą z rozkruszonych
żółtek. Odstawić na co najmniej 1 godzinę, a najlepiej na noc.
Smacznego :)
to mi sie bardzo podoba i skorzystam na pewno
OdpowiedzUsuńCieszę się, goście zawsze są zachwyceni ;)
Usuń