Składniki:
- 3 szklanki
mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g miękkiego masła
- 4 żółtka
- 1/3
szklanki cukru pudru
- 2 garście rozdrobnionych migdałów
- opakowanie cukru
migdałowego
- 4 łyżki oleju
- 3 szklanki
mąki tortowej
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać do
miski, dodać żółtka, masło, cukier migdałowy, olej i zagnieść ciasto. Dodać
rozdrobnione migdały. ( Ja rozdrabniam blenderem na gładką masę .)
Następnie zbić porządnie ciasto pięścią lub wałkiem. Możemy je delikatnie
schłodzić. Przełożyć do maszynki i wyciskać ciasteczka prosto na blachę. (
Można podsypać mąką, rozwałkować i wykrawać foremkami.) Wstawić do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz