- puszka ananasa
- galaretka agrestowa
- galaretka truskawkowa
- 1 banan
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 serki mascarpone
- sok z jagód do barwienia
Ananasa zblendować razem z sokiem z cytryny,
dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Mus przelać do pucharków
do zastygnięcia. W rozpuścić zieloną galaretkę, ostudzić, wlać na
zastygnięty mus. Na wierzch ułożyć po 3 plasterki banana. Odstawić do zastygnięcia. Rozpuścić
czerwoną galaretkę i ostudzoną wylać na zastygniętą galaretkę zieloną. Gdy
wszystko zastygnie wierzch udekorować serkiem mascarpone, u mnie biały i różowy
z sokiem z jagód.
Smacznego:)
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz