Deserek z musem ananasowo - cytrynowym



Składniki:
  • puszka ananasa
  • galaretka agrestowa
  • galaretka truskawkowa
  • 1 banan
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 serki mascarpone 
  •  sok z jagód do barwienia

Przygotowanie:

Ananasa zblendować razem z sokiem z cytryny, dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Mus przelać do pucharków do zastygnięcia. W rozpuścić zieloną galaretkę, ostudzić, wlać na zastygnięty mus. Na wierzch ułożyć po 3 plasterki banana. Odstawić do zastygnięcia. Rozpuścić czerwoną galaretkę i ostudzoną wylać na zastygniętą galaretkę zieloną. Gdy wszystko zastygnie wierzch udekorować serkiem mascarpone, u mnie biały i różowy z sokiem z jagód.
Smacznego:)

Przepis autorski.

Komentarze