Składniki:
- pół kilo pieczarek
- garść makaronu
w kształcie ryżu
- 2 garście
drobnego szczypiorku
- puszka kukurydzy
- 5 jajek
- 2 garście
sera żółtego
- 2-3 łyżki
majonezu
- sól i pieprz
- pół kilo pieczarek
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu. Pieczarki umyć i
zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte pieczarki podgotować ok. 1 minuty w
osolonej wodzie. Następnie odcedzić, w razie potrzeby wycisnąć z nadmiaru wody.
Jajka ugorować na twardo i pokroić w
kostkę.
Szczypiorek drobno pokroić, kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Szczypiorek drobno pokroić, kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz