Sałatka z pieczarkami i makaronem




Składniki:


    • pół kilo pieczarek
    • garść makaronu w kształcie ryżu
    • 2 garście drobnego szczypiorku
    • puszka kukurydzy
    • 5 jajek
    • 2 garście sera żółtego
    • 2-3 łyżki majonezu
    • sól i pieprz

Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte pieczarki podgotować ok. 1 minuty w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, w razie potrzeby wycisnąć z nadmiaru wody.

Jajka ugorować na twardo i pokroić w kostkę.
Szczypiorek drobno pokroić, kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze