Ryba w sosie czosnkowym z sezamem



Składniki:
  • 1 kg filetów rybnych (u mnie flądra)
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany bądź jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • pestki słonecznika 
  • sezam
  • mąka
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Rybę przyprawić, panierować po kolei w mące, jajku, usmażyć na rozgrzanym oleju. Przygotować sos czosnkowy (majonez, śmietana i czosnek przeciśnięty przez praskę), słonecznik i sezam uprażyć na suchej patelni. Wystudzone ryby ułożyć na półmisku, polać sosem czosnkowym i posypać uprażonym słonecznikiem i sezamem. Podawać schłodzone. Smacznego :)
 

Komentarze

Prześlij komentarz