Składniki:
- 1 kg filetów rybnych (u mnie flądra)
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany bądź jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- pestki słonecznika
- sezam
- mąka
- jajko
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Rybę przyprawić,
panierować po kolei w mące, jajku, usmażyć na rozgrzanym oleju. Przygotować sos czosnkowy (majonez, śmietana i czosnek przeciśnięty przez praskę), słonecznik i sezam uprażyć na
suchej patelni. Wystudzone ryby ułożyć na półmisku, polać sosem czosnkowym i
posypać uprażonym słonecznikiem i sezamem. Podawać schłodzone. Smacznego :)
Pycha
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńRybka :) fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń