Zupa paprykowa

Składniki:
  • 4 papryki
  • 1,5 litra bulionu 
  • kawałek pora
  • 3 ziemniaki
  • koncentrat pomidorowy
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • papryczka chili wg gustu 
  • ulubione zioła 
  • można dodać mięso mielone
Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z bulionem, liściem i zielem. Paprykę kroimy w paski i szklimy na patelni z dodatkiem ulubionych ziół. Zeszkloną wrzucamy do garnka. Pora również kroimy w paski. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku przyprawami i papryczką chili. Podajemy z natką pietruszki.
Smacznego :)

Komentarze

Prześlij komentarz