Sałatka ze szpinakiem i migdałami




Składniki:

  • szpinak 250g
  • 3 pomidory
  • garść rzodkiewek
  • 2 garście czarnych oliwek Pudliszki
  • pół opakowania fety
  • opakowanie mini mozzarelli
  • 1 czerwona cebula
  • pół ogórka
  • sos francuski Prymat
  • garść prażonych migdałów
  • garść prażonych pestek
Przygotowanie:

Szpinak umyć, osuszyć przełożyć do miski, dodać pokrojone w ósemki pomidory, ogórki pokrojone w pół plastry. Cebulę pokrojoną w pióra a rzodkiewkę w pół plastry. Fetę pokrojoną w kostkę oraz dodać kulki mozzarelli i oliwki. Całość wymieszać, polać sosem i posypać uprażonymi migdałami i pestkami.
Smacznego:)
Przepis autorski.

Komentarze

Prześlij komentarz