Składniki:
- 500g mielonego mięsa wołowego
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 papryczka chili
- 1 duża czerwona papryka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka pomidorów
- 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
- bulion warzywny
- sól morska, świeżo mielony pieprz, chili, bazylia
- 3 łyżki oleju
W garnku
rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w
kostkę ziemniaki,
podsmażamy około 10 minut często mieszając.
podsmażamy około 10 minut często mieszając.
Dodajemy pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę, koncentrat
pomidorowy, kukurydzę, pomidory,
całość zalewamy bulionem warzywnym, 3 centymetry nad warzywa, zagotowujemy.
całość zalewamy bulionem warzywnym, 3 centymetry nad warzywa, zagotowujemy.
Na łyżce oleju podsmażamy mięso mielone, dodajemy sól, bazylię, chili
i pieprz do smaku.
Smażymy do momentu aż odparuje cała woda.
Mięso dodajemy do zupy, garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy pokrojoną w plasterek papryczkę chilli.
Smażymy do momentu aż odparuje cała woda.
Mięso dodajemy do zupy, garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy pokrojoną w plasterek papryczkę chilli.
Fasolę płuczemy i osączamy na sitku, dodajemy na samym
końcu.
Smacznego!
Smacznego!
Zupka pyyyyycha 😁 zaraz sereuję ją mężusiowi 😁
OdpowiedzUsuńSuper, że smakowała :-)
Usuń