Składniki:
- 3 kostki po 250 g twarogu chudego
- 6 jajek
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- słodzik lub stevia wg. gusta
- kilka kropelek ulubionego aromatu
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
Twaróg zmielić przynajmniej 2 razy.
Twaróg zmielić przynajmniej 2 razy.
Po zmieleniu dodać do niego 6 żółtek, słodzik, skrobię
i aromat.
Wymieszać dokładnie mikserem.
Wymieszać dokładnie mikserem.
Dodać szklankę mleka. Ponownie użyć miksera.
Ubić białka, dodać do wcześniej przygotowanej masy.
Ubić białka, dodać do wcześniej przygotowanej masy.
Delikatnie wymieszać napowietrzając ciasto, najlepiej
dużą drewnianą łyżką.
Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 60-70
minut.
Sernik po upieczeniu opadnie ale to normalne przy
sernikach, także się nie przejmujcie. Po upieczeniu i wystygnięciu schłodzić w
lodówce.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz