Sałatka z brokułem i żurawiną



Składniki:
  •  1 duży brokuł
  • 150 g fety
  •  50 g pestek słonecznika
  •  2-3 ząbki czosnku
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • garść żurawiny suszonej bądź rodzynek
  •  1 czerwona cebula

Przygotowanie:
Brokuły podziel na małe różyczki i ugotuj na parze na półtwardo, następnie ostudź. Fetę pokrój w kostkę, pestki słonecznika upraż na suchej patelni. Cebule pokrój w pióra. Brokuł, cebulę, fetę i żurawinę wymieszaj w miseczce, polej sosem sporządzonym z majonezu, jogurtu i zmiażdżonymi ząbkami czosnku a na wierzchu posyp uprażonymi pestkami. Zostaw sałatkę na jakiś czas do "przegryzienia się". 
Smacznego. 
Przepis autorski.

Komentarze