Składniki:
- 1 duży brokuł
- 150 g fety
- 50 g pestek słonecznika
- 2-3 ząbki czosnku
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- garść żurawiny suszonej bądź rodzynek
- 1 czerwona cebula
Przygotowanie:
Brokuły podziel na małe różyczki i ugotuj na parze
na półtwardo, następnie ostudź. Fetę pokrój w kostkę, pestki słonecznika upraż
na suchej patelni. Cebule pokrój w pióra. Brokuł, cebulę, fetę i żurawinę wymieszaj
w miseczce, polej sosem sporządzonym z majonezu, jogurtu i zmiażdżonymi ząbkami
czosnku a na wierzchu posyp uprażonymi pestkami. Zostaw sałatkę na jakiś czas
do "przegryzienia się". Smacznego.
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz