Składniki:
- 3 jajka
- 10 łyżek otrębów owsianych
- 16 łyżek otrębów pszennych
- 10 łyżek otrębów żytnich
- 10 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
- 10 łyżek naturalnego jogurtu (dałam kefir, nie miałam jogurtu)
- 24 g drożdży świeżych
- 5 łyżek letniej wody
- kminek
- pół łyżeczki soli
Przygotowanie:
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie. Dodajemy wszystkie otręby i mieszamy.
Wbijamy jaja, resztę składników i
dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do keksówki
wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wychodzi dosyć rzadkie
ale takie ma być, urośnie.
Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 60
minut.
Pieczemy przez 15 minut w temp. 200
C, a potem kolejne 20-25 minut w temp. 180C. Studzimy i delektujemy się super
smakiem :)
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz