Twarożkowe łódeczki



Składniki:
  • 1 strąk papryki czerwonej
  • 1 strąk papryki żółtej
  • 1/2 małej cebulki
  • 3 ogórki kiszone
  • 10 dkg białego twarogu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka gęstego majonezu
  • 2 - 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • do smaku: sól i pieprz ziołowy
  • kilka gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania
 
Przygotowanie:

Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar soków z soczystych warzyw obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek, jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Masą napełnić
paprykowe łódeczki.
Smacznego:)
Przepis autorski.
 

Komentarze