Składniki:
- 1 strąk papryki czerwonej
- 1 strąk papryki żółtej
- 1/2 małej cebulki
- 3 ogórki kiszone
- 10 dkg białego twarogu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka gęstego majonezu
- 2 - 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego
- do smaku: sól i pieprz ziołowy
- kilka gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania
Przygotowanie:
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar soków z soczystych warzyw obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek, jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Masą napełnić
paprykowe łódeczki.
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar soków z soczystych warzyw obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek, jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Masą napełnić
paprykowe łódeczki.
Smacznego:)
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz