Składniki:
- 1 op. gotowego ciasta francuskiego
- kilkanaście parówek, cienkich i długich, ok. 12 - 16 sztuk
- sezam
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kupujemy gotowe.
Posypujemy blat odrobiną maki rozwałkowujemy płat ciasta nieco cieniej i wykrawamy długie, wąskie paski. Każdą parówkę owijamy spiralnie najpierw jednym a potem na przemian drugim paskiem. Końce zaciskamy. Obtaczamy je w sezamie i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C aż ciasto ładnie się zrumieni czyli kilka/kilkanaście minut.
Smacznego:)
Ciasto francuskie kupujemy gotowe.
Posypujemy blat odrobiną maki rozwałkowujemy płat ciasta nieco cieniej i wykrawamy długie, wąskie paski. Każdą parówkę owijamy spiralnie najpierw jednym a potem na przemian drugim paskiem. Końce zaciskamy. Obtaczamy je w sezamie i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C aż ciasto ładnie się zrumieni czyli kilka/kilkanaście minut.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz