Składniki:
- mix sałat z roszponką
- ogórek
- pomidor
- oliwki
- czerwona cebulka
- orzeszki nerkowca
- jajko na twardo
- serek wiejski
- sól
- pieprz
- sok z suszonych pomidorów w słoiku
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy sałatę, kroimy pomidory i ogórek w większe kawałki. Cebulkę kroimy w pióra, jaja w ósemki. Dodajemy oliwki i serek wiejski. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko bardzo delikatnie mieszamy. Posypujemy całość pokruszonymi orzeszkami nerkowca i polewamy kilkoma łyżkami soku z pomidorów. Podajemy z upieczona bagietką czosnkową.
Do miseczki przekładamy sałatę, kroimy pomidory i ogórek w większe kawałki. Cebulkę kroimy w pióra, jaja w ósemki. Dodajemy oliwki i serek wiejski. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko bardzo delikatnie mieszamy. Posypujemy całość pokruszonymi orzeszkami nerkowca i polewamy kilkoma łyżkami soku z pomidorów. Podajemy z upieczona bagietką czosnkową.
Smacznego :)
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz