Sałatka, królowa imprez :)
Składniki:
- paluszki krabowe ok. 20 sztuk
- 2 zupki chińskie rosołki ostry i łagodny
- pęczek koperku
- jedna papryka czerwona
- 6 średnich ogórków konserwowych
- jedna większa cebula czerwona
- 3 jajka na twardo
- puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron zalać wrzątkiem razem z
przyprawami. Gdy spęcznieje przecedzić na sitku. Ostygnięty włożyć do miski,
dodać odcedzoną kukurydzę. Ogórki, paprykę, cebulę, jajka pokroić w kostkę. Kraby
pokroić w pół księżyce a koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie
wymieszać. Dodać majonez i jogurt i jeszcze raz dokładnie wymieszać w razie
potrzeby doprawić solą i pieprzem (przyznam, że nigdy nie musiałam, gdyż przyprawy
z zupek nadają pyszny smak).
Smacznego:)
Przepis
autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz