Sałatka z makaronu z zupek chińskich

Sałatka, królowa imprez :)

Składniki:

  • paluszki krabowe ok. 20 sztuk
  • 2 zupki chińskie rosołki ostry i łagodny
  • pęczek koperku
  • jedna papryka czerwona
  • 6 średnich ogórków konserwowych
  • jedna większa cebula czerwona
  • 3 jajka na twardo
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
Makaron zalać wrzątkiem razem z przyprawami. Gdy spęcznieje przecedzić na sitku. Ostygnięty włożyć do miski, dodać odcedzoną kukurydzę. Ogórki, paprykę, cebulę, jajka pokroić w kostkę. Kraby pokroić w pół księżyce a koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać majonez i jogurt i jeszcze raz dokładnie wymieszać w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem (przyznam, że nigdy nie musiałam, gdyż przyprawy z zupek nadają pyszny smak).
Smacznego:)
Przepis autorski.

Komentarze