Sałatka z fetą


Składniki:
  • 4 średnio większe pomidory
  • 120-130 gram sera feta
  • pieprz 
  • sól
  • 6 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
  • 3 płaskie łyżki majonezu
  • 1 duży ząbek czosnku (jak ktoś lubi można dać więcej)
  • czerwona cebula
Przygotowanie:

Pomidory pokroić w większą kostkę a cebulkę w półplastry. Majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku dobrze wymieszać. W misce ułożyć jedną pojedynczą warstwę pomidorów, cebuli, fety i polać ok.3 łyżkami sosu. Na to ułożyć drugą warstwę i polać sosem. Na koniec ułożyć trzecią warstwę, polać sosem. Sałatki nie należy mieszać. Pomidorów nie solimy-w zupełności wystarczy sos i ser. 
Smacznego:)

Komentarze