Składniki:
- 4 średnio większe pomidory
- 120-130 gram sera feta
- pieprz
- sól
- 6 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
- 3 płaskie łyżki majonezu
- 1 duży ząbek czosnku (jak ktoś lubi można dać więcej)
- czerwona cebula
Pomidory pokroić w większą kostkę a cebulkę w półplastry. Majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku dobrze wymieszać. W misce ułożyć jedną pojedynczą warstwę pomidorów, cebuli, fety i polać ok.3 łyżkami sosu. Na to ułożyć drugą warstwę i polać sosem. Na koniec ułożyć trzecią warstwę, polać sosem. Sałatki nie należy mieszać. Pomidorów nie solimy-w zupełności wystarczy sos i ser.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz