Składniki:
- 2 duże korzenie pietruszki
- 3 średnie ziemniaki
- 3 jajka
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- opcjonalnie przyprawa do ziemniaków
Przygotowanie:
Pietruszki, ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do warzyw wbijamy jajka, dodajemy mąkę i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy na końcu solą i pieprzem.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego:)
Pietruszki, ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do warzyw wbijamy jajka, dodajemy mąkę i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy na końcu solą i pieprzem.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego:)
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz