Składniki:
- czerstwy chleb który został (dla mnie najlepszy ciemny)
- czerstwa grahamka
- mleko
- jajko,
- skwareczki z boczku lub słoninki,
- mąka
- cebulka
- pieprz,
- sól,
- pietruszka lub (i) koperek
Przygotowanie:
Chleb i bułkę w miarę możliwości połamać, zalać mlekiem tak aby pieczywo się przykryło. Gdy pieczywo zmięknie zblendować je na papkę. Dodać przysmażoną cebulkę i skwareczki. Wbić jajko, dodać kilka łyżek mąki, doprawić solą i pieprzem oraz pietruszką i koperkiem. Wymieszać masę, smażyć tak jak placki ziemniaczane.
Chleb i bułkę w miarę możliwości połamać, zalać mlekiem tak aby pieczywo się przykryło. Gdy pieczywo zmięknie zblendować je na papkę. Dodać przysmażoną cebulkę i skwareczki. Wbić jajko, dodać kilka łyżek mąki, doprawić solą i pieprzem oraz pietruszką i koperkiem. Wymieszać masę, smażyć tak jak placki ziemniaczane.
Ps. Smakują podobnie do placków ziemniaczanych:)
Przepis dzięki Pati :)
Przepis dzięki Pati :)
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz