Placki chlebowe



Składniki:
  • czerstwy chleb który został (dla mnie najlepszy ciemny)
  • czerstwa grahamka
  • mleko
  • jajko,
  • skwareczki z boczku lub słoninki,
  • mąka
  • cebulka
  • pieprz, 
  • sól,
  • pietruszka lub (i) koperek
Przygotowanie:

Chleb i bułkę w miarę możliwości połamać, zalać mlekiem tak aby pieczywo się przykryło. Gdy pieczywo zmięknie zblendować je na papkę. Dodać przysmażoną cebulkę i skwareczki. Wbić jajko, dodać kilka łyżek mąki, doprawić solą i pieprzem oraz pietruszką i koperkiem. Wymieszać masę, smażyć tak jak placki ziemniaczane.
Ps. Smakują podobnie do placków ziemniaczanych:)
Przepis dzięki Pati :)
Smacznego:)
 

Komentarze