Składniki:
- 0,5 kg karkówki
- 2 cebule
- grubo mielony pieprz,
- sól,
- majeranek,
- liść laurowy,
- ziele angielskie
- tymianek
Przygotowanie:
Pokrojone w kostkę mięso obłożyć cebulą pokrojoną w pióra, zamarynować w przyprawach. Zamarynowane mięsko wraz z cebulką smażymy na patelni ok 20 minut, najlepiej pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy wodą, mieszamy. Smażymy do wyparowania wody. Można zagęścić mąką:)
Pokrojone w kostkę mięso obłożyć cebulą pokrojoną w pióra, zamarynować w przyprawach. Zamarynowane mięsko wraz z cebulką smażymy na patelni ok 20 minut, najlepiej pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy wodą, mieszamy. Smażymy do wyparowania wody. Można zagęścić mąką:)
Smacznego J
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz