Składniki:
- 1 kalafior średniej wielkości
- 75-80 dag mielonego mięsa
- 30 dkg wędzonego lub surowego boczku w plastrach
- sól,
- pieprz
- majeranek
- papryka słodka i ostra w proszku
- inne przyprawy wg gustu
Przygotowanie:
Kalafior myjemy. Możemy go podgotować ale nie jest to koniecznością. Wykrawamy "kaczan" z kalafiora. Mięso mielone przyprawiamy wg smaku przyprawami i dokładnie mieszamy.
Kalafior myjemy. Możemy go podgotować ale nie jest to koniecznością. Wykrawamy "kaczan" z kalafiora. Mięso mielone przyprawiamy wg smaku przyprawami i dokładnie mieszamy.
Kalafior układamy w
naczyniu żaroodpornym nasmarowanym olejem. Obkładamy kalafior równomiernie
mięsem, również na spodzie i w miejscu kaczana. Na wierzch kładziemy plastry
boczku.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 50 min.
Można podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami:)
Smacznego:)
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 50 min.
Można podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami:)
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz