Składniki:
- cebula dość duża u mnie czerwona
- 2 małe ząbki czosnku
- 200g tuńczyka w oleju bądź w sosie własnym (puszka) Lisner
- ok. 250g pasty pomidorowej, koncentratu, ewentualnie ketchup ostry
- makaron u mnie penne ale może być dowolny
- duża łyżka majonezu
- duża jogurtu naturalnego
- starty ser żółty (najlepiej parmezan)
- łyżka oleju gdy używamy tuńczyka w sosie własnym
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w pióra.
Do garnuszka wrzucić tuńczyka wraz z olejem, gdy
używamy tuńczyka w sosie własnym dodajemy łyżkę oleju i na tym podsmażać
cebulę.
Gdy cebula zmieni kolor na złotawy wymieszać ją z
wyciśniętym czosnkiem.
Następnie dodajemy sos pomidorowy i w międzyczasie
gotujemy makaron.
Dodajemy majonez, jogurt i wszystko dokładnie mieszamy.
Ugotowany makaron polewamy gotowym sosem.
Podawać ze startym serem żółtym.
Smacznego:)
Smacznego:)
Przepis
autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz