Dietetyczna tarta



Składniki:

Ciasto:
  • 3 łyżki otrębów
  • 100g twarogu
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka skrobi
Nadzienie:
  • cebula
  • marchewka
  • pietruszka
  • pierś z kurczaka
  • jogurt 
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:

Przygotować ciasto mieszając łyżką wszystkie składniki. Odstawić do lodówki.
Pierś pokroić w kostkę i usmażyć w przyprawie do kurczaka. 
Marchewkę i pietruszkę pokroić w paski, lekko podsmażyć. Cebulę pokroić w pióra i również podsmażyć.
Formę wylepić ciastem pomagając sobie moczoną w wodzie łyżką, tak by mieć wyklejone boki.
Piec 10 minut w temp. 180-200 stopni.
Jogurt zmiksować z jajkiem i doprawić solą i pieprzem. 
Gdy tarta się upiecze wrzucić na nią podsmażonego kurczaka i warzywa a wierzch zalać jogurtem z jajkiem.
Piec ok 30 minut. Wyjąć upieczone z formy podważając nożem, odwrócić do góry dnem do ostudzenia lub zjeść od razu.
Smacznego :)
Przepis autorski.

Komentarze

Prześlij komentarz