Składniki:
- 500 g brokuła
- 1/4 czerwonej cebuli, posiekanej
- 125 g rodzynek
- 50 g żurawiny
- 200 g majonezu
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki cukru
- 125 g boczku
- 120 ml pestek słonecznika
Przygotowanie:
Brokuł
zblanszować, pokroić i wymieszać z pokrojona w kostkę cebulą, sparzonymi
rodzynkami i żurawiną. Majonez wymieszać z octem i cukrem. Wymieszać dressing z
brokułem i odstawić na chwilę w temperaturze pokojowej, aby smaki się
przegryzły. Pokroić boczek w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, aby był
chrupiący. Pestki słonecznika podprażyć. Tuż przed podaniem posypać sałatkę
boczkiem i pestkami słonecznika.
Smacznego:)
Smacznego:)
Przepis autorski.
Komentarze
Prześlij komentarz